Managed hosting door True

2023 trapt af met rits it-overnames en -investeringen

 

We hadden er al een paar gemeld maar inmiddels is er in de eerste weken van januari alweer een trits overnames en investeringen op de Nederlandse it-markt voorbijgekomen. Die zetten we even op een rijtje:

Human Inference en Invenna

The Data Agency waaronder Human Inference valt, voegt deze Arnhemse softwareontwikkelaar samen met het platformbedrijf Invenna uit Nieuwegein. Door de fusie van Human Inference en Invenna kunnen klanten een customer data platform (cdp) met master data management (mdm) technologie worden aangeboden. Het cdp van Invenna richt zich op het ontsluiten, samenbrengen, toepassen en monitoren van klantdata. Human Inference voeg daar mdm aan toe, softwareoplossingen die zijn gebaseerd op natuurlijke taalverwerking, fuzzy-logic technieken en een matching-engine die patronen herkent. Volgens Pieter Hallewas, directeur van Invenna en Human Inference, groeien cdp en mdm naar elkaar toe. ‘Recent onderzoek door Gartner onderstreept die trend,’ zegt hij.

The Data Agency heeft 120 medewerkers in Nederland, België en Duitsland. De groep versterkte vorig jaar zijn marktpositie met de overname van het Bredase Campaigns Unlimited en de Duitse Global Group.

Dias Group en AllSolutions

AllSolutions uit Woerden vindt onderdak bij Dias Group, een bedrijf waar Unit4-oprichter Chris Ouwinga in deelneemt. Het erp-systeem van AllSolutions helpt projectorganisaties grip te krijgen op hun bedrijfsprocessen.

De drie jaar geleden opgerichte Dias Group bestaat verder uit Dias Software, Online Group, My TP, Finly, FinConnect, Hyarchis en Intersoftware (Adviesbox). Ook Dapas, sinds begin dit jaar onderdeel van Hyarchis, hoort hierbij. De meeste bedrijven uit deze groep richten zich op de financiële sector. Ze blijven zelfstandig werken. AllSolutions heeft meer (semi)overheden en service-organisaties als klant.

Main, Optimizers en Vendre

Met kapitaal van investeerder Main neemt ict-dienstverlener Optimizers uit Nijkerk het Zweedse Vendre over, leverancier van een e-commerce-platform. De acquisitie versterkt het Optimizers’ productaanbod en zijn marktpositie in Scandinavië. Beide bedrijven zijn sterk complementair zodat cross-selling veel commerciële kansen geeft.

Samen kunnen ze een breed scala aan bedrijfskritische order-to-delivery-oplossingen bieden, stelt Optimizers-topman Stefan van Diggelen. Pieter van Bodegraven, partner bij Main, wil van Optimizers een pan-Europese order-to-delivery speler maken.

Zes miljoen voor Sprinque

Het b2b-betalingsplatform Sprinque uit Amsterdam krijgt zes miljoen euro groeigeld van een groep investeerders onder leiding van Connect Ventures. Zakelijke klanten stellen hogere eisen aan de factuur dan consumenten. Bovendien zijn ze gewend aan betaaltermijnen van minimaal  vijftien dagen. Sprinque draagt de risico’s van wanbetaling en fraude. Ook weet deze starter het aanbieden van betalen op factuur op grote schaal te automatiseren. Dat scheelt overheadkosten.

Voys en Devhouse Spindle

Telecomprovider Voys en softwarebedrijf Devhouse Spindle uit Groningen bundelen de krachten en gaan verder als Voys. Het laatste bedrijf bouwt en onderhoudt het cloud-telefonieplatform waarmee de klanten van Voys bellen. Mark Vletter is oprichter van beide bedrijven waar gezamenlijk zo’n 140 mensen werken.

Pride Capital en Carya

"Pride gaat de Belgen ondersteunen bij strategische overnames"

Pride Capital uit Amsterdam neemt een minderheidsbelang in de Belgische Carya Group, een all-in-one it-dienstverleners voor autodealers. Carya, dat vanuit Vianen de Nederlandse markt bedient, levert volledig geïntegreerde it-oplossingen. Die variëren van hardware, software en een telecom-infrastructuur tot ondersteuning, beheerde marketingdiensten, crm en extra software-ontwikkeling voor beheersystemen.

Pride Capital gaat de Belgen ondersteunen bij strategische overnames. De investeerder wil Carya uitbouwen tot de leidende Europese specialist voor it-diensten voor autodealers. De basis is gelegd om ook buiten de Benelux actief te worden. Carya bedient momenteel met name dealers van BMW, Mercedes, Peugeot, Opel en Jaguar/Land Rover.

Er werken ruim honderd man bij het in 2006 opgerichte bedrijf, de meesten in België. Sinds begin 2021 is Carya ook actief in Nederland na de overname van de softwaretak voor dealers van Incadea Nederland (de vroegere automotive-activiteiten van Norriq Nederland).

2,7 miljoen voor VonWood

Het digitale handelsplatform voor de houtindustrie VonWood heeft 2,7 miljoen euro opgehaald bij Peak, Dutch Founders Fund en Keen. De startup verbindt kopers en verkopers van hout direct aan elkaar. Door zonder tussenschakels te werken ontstaat volgens VonWood meer inzicht in vraag en aanbod, meer leveringszekerheid en rendement. Het online-handelsproces is volledig transparant.

Dwello

Dwello, een online platform voor het kopen en verkopen van woningbeleggingen in Nederland, krijgt 600.000 euro groeigeld. Ook deze starter wil een markt openbreken die bepaald niet uitblinkt in transparantie en efficiency. Dwello biedt daartoe allerlei tools en uitgebreide analyses. Vraag en aanbod worden direct met elkaar verbonden. Door het beleggingsproces volledig te digitaliseren wordt het proces van analyse tot closing sterk versimpeld. De financiering moet verdere groei mogelijk maken. Een deel van het geld gaat in verbetering van de software en de ontwikkeling van nieuwe functies. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7459930). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures Start-ups

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.