Managed hosting door True

Techbeurs CES kleurt in 2023 weer Oranje

 

Opnieuw reizen begin januari 2023 zo'n 70 Nederlandse startups en scale-ups af naar de techbeurs CES in Las Vegas. Dat is ongeveer hetzelfde aantal dat bij de vorige editie dit jaar in de startblokken stond om hun innovaties te presenteren. Door Covid-19 ontpopte de CES zich toen niet zoals veel deelnemers hadden gehoopt.

Ditmaal stort de missie zich met hernieuwd enthousiasme op de CES (Consumer Electronics Show). Thema wordt ‘Tech for a responsible future’. Via technologieën als kunstmatige intelligentie en quantum dragen de Nederlandse deelnemers bijvoorbeeld bij aan oplossingen voor klimaatverandering, databeveiliging en medicijnontwikkeling.

Voor het eerst bestaat de Nederlandse delegatie voor bijna de helft uit scale-ups. De wens ontstond om deze editie meer grotere groeibedrijven uit Nederland te presenteren op de CES. Ze krijgen hun eigen 'Netherlands Next Level Innovations Pavilion'. De startups zijn te vinden op het 'Netherlands Tech Square'.

CES Unveiled Amsterdam

Zo toont QuiX Quantum uit Enschede de meest krachtige Quantum Photonics Processor. Zijn rekenkracht moet voldoende zijn om grote maatschappelijke uitdagingen aan te gaan. En het Eindhovense Alphabeats gaat de strijd aan met de wereldwijde burnout problematiek. Het bedrijf ontwikkelde software die met behulp van biofeedback de muziek van een gebruiker kan aanpassen. Door te meten hoe het lichaam op muziek reageert, en vervolgens met kunstmatige intelligentie de frequenties te veranderen, wordt er muziek gecreëerd waarbij de hersenen sneller in de ontspanningsstand komen. Zeker tijdens de CES die jaarlijks meer dan 170.000 deelnemers uit 160 landen trekt, zal zo'n rustmomentje goed uitkomen.

De officiële aftrap van de Nederlandse missie is op donderdag 13 oktober tijdens 'CES Unveiled Amsterdam' in de Beurs van Berlage. Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken en Klimaat) opent deze presentatie.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7416007). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures Start-ups

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.