Managed hosting door True

E-waste-bestrijder Valyuu haalt zes ton op

 

Dankzij de inspanningen van Golden Egg Check heeft e-waste-bestrijder Valyuu 600.000 euro opgehaald. Investeerders zijn de oprichters van Swapfiets, Afterpay, Invested (Anna Brandt & Noor van Boven) en een aantal impact-investeerders die ook in FastNed en Crisp hebben belegd.

Golden Egg Check helpt beginnende bedrijven die niet alleen de wereld willen veroveren, maar ook verbeteren, met adviezen en contacten om aan durfkapitaal te komen. Het bedrijf houdt maandelijks een StartupRoulette, een online-speeddatingevenement voor geselecteerde startups en relevante venture capital-investeerders. Elke startup heeft drie zinvolle, zorgvuldig samengestelde speeddates met investeerders, en vice versa.

Wij hebben deelgenomen aan het speeddaten met investeerders tijdens Upstream en pitchten onze businesscase aan drie zinvolle en zorgvuldig op ons afgestemde investeerders. Binnen een uur vonden wij een goede match en inmiddels hebben wij een investering van ruim een half miljoen binnen', blikt Ferhat Topuz, ceo en medeoprichter Valyuu, terug. 

Nieuw leven

Valyuu geeft elektronische producten zoals telefoons, tablets en laptops een nieuw leven en vermindert zo e-waste. Grondstoffen worden bespaard en slechte uitstoot wordt voorkomen. 'Bij Valyuu maken we de elektronicamarkt circulair. Naast de 53 miljoen ton e-waste per jaar, loopt de economie jaarlijks bijna honderd miljard euro mis door elektronica weg te gooien in plaats van te recirculeren. Wij zijn blij met de investeringen van Golden Egg Check en de bekende angels en verwachten dat onze impact in een versnelling komt', aldus Topuz.

Dit jaar vindt Upstream plaats van 31 mei tot en met 2 juni.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7358213). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.