Managed hosting door True

Gentse ai-startup Trendskout ziet NL als springplank

Bedrijf haalt 1,2 miljoen aan kapitaal op bij nieuwe investeringsronde

 

De Gentse ai-startup Trendskout haalt 1,2 miljoen euro kapitaal op in een eerste investeringsronde. De ronde wordt geleid door InvestLink,en vervolledigd door Groep Dewaele en de Vlaamse investeringsmaatschappij PMV.

Trendskout werd opgericht in juli 2019 door Koen Ovaere, Tom Muylle en Pauwel Grepdon en biedt een softwareplatform aan om snel en eenvoudig ai-analyses te bouwen volgens het ‘no coding’-principe. Naast een heel aantal lokale kmo’s werden ook al grote bedrijven zoals DPG Media, IPG Group en Arcadis overtuigd om het platform te gebruiken.

InvestLink is de investeringsvennootschap van de voormalige oprichters van SecureLink, Bert Van Loco, Hans Van Erum en Frank Staut die werd opgericht na de overname van Securelink door Orange Cybersecurity in 2019.  ‘Deze investering past perfect binnen de doelgroep van InvestLink’, zeggen ze. ‘Trendskout is een bedrijf met een gezonde ambitie om te groeien in een snelgroeiende sector, onze ervaring zal hier zeker toe kunnen bijdragen.’

Een deel van de kapitaalinjectie zal worden geïnvesteerd in de uitbouw van een kantoor in Nederland om ook daar voet aan grond te krijgen. Deze vestiging moet dan dienen als springplank naar de rest van Europa. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7150094). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.