Managed hosting door True

VoetbalTV failliet verklaard door conflict met AP

 

VoetbalTV, het videoplatform van Talpa Network en de KNVB waarop amateurwedstrijden zouden worden uitgezonden, is failliet. Een jarenlang slepend conflict met de Autoriteit Persoonsgegevens blokkeerde de groei van het voetbalkanaal. Dat meldt Faillissementsdossier.nl.

VoetbalTV startte tijdens het voetbalseizoen 2018/2019. Het idee erachter was om op het online platform amateur- en jeugdvoetbalwedstrijden uit te zenden die te volgen zijn vanaf een tablet of mobiele telefoon. Bij voetbalclubs, die mee wilden doen, zouden de amateurvelden worden voorzien van twee slimme high-end camera’s en een microfoon die met behulp van een virtuele editor volautomatisch de wedstrijden vastlegden. Familie en vrienden konden dan via een abonnement live meegenieten van de wedstrijden. Via hun eigen voetbalprofiel konden spelers samenvattingen, hoogtepunten en doelpunten delen.

Alleen, al bij de oprichting van de sport-startup ontstonden er al vragen over de mogelijke inbreuk op de privacy van amateurvoetballers. VoetbalTV stond op het standpunt dat iedereen die lid is van de KNVB automatisch instemde met het filmen van wedstrijden. Het zou een onmogelijke zaak om de ruim 1,2 miljoen leden afzonderlijk om toestemming te vragen. Als een speler wel bezwaren had, dan moest die dat zelf aangeven in een app.

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) bleef echter op het principiële standpunt staan dat VoetbalTV aan elke afzonderlijke speler toestemming moet vragen voor het maken en uitzenden van opnames. Volgens Faillissementsdossier.nl vond VoetbalTV wel dat er een gerechtvaardigd belang bestaat voor het verzamelen van deze data. Pogingen met de AP in gesprek te gaan om te onderzoeken wat er wel mogelijk was, liepen op niets uit. Omdat op deze manier het platform niet kon groeien en investeringen niet terug te verdienen zijn, besloten Talpa en de voetbalbond het faillissement aan te vragen. Dat is vorige week door de rechtbank in Amsterdam uitgesproken. Tegelijk heeft VoetbalTV een rechtszaak tegen de waakhond aangespannen, aldus de website.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7058554). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.