Managed hosting door True

KPN Ventures investeert in Brits fonds IQ Capital

 

Investering

KPN Ventures, de venture capital-investeringstak van KPN, steekt geld in het Britse IQ Capital. Dit is een onafhankelijk investeringsfonds dat zich richt op investeringen in Britse techbedrijven die voortvloeien uit de universiteit van Cambridge. Het telecombedrijf wil niet prijsgeven hoeveel het in het Britse fonds investeert.

De participatie in IQ Capital is de vijfde investering van KPN in een tech-transfer-fonds, dat zich richt op de startfinanciering van commerciële spin-offs van universitaire onderzoekscentra. De andere vier fondsen zijn: Cottonwood Technology Fund (Enschede), PSL Innovation Fund (Parijs), Imec.xpand (Leuven) en Armilar TechTransfer Fund (Lisabon).

Met deze investeringen wil KPN in een vroege fase contact leggen met nieuwe technologiepartners om hiermee zijn aanbod aan klanten te verbeteren en te verbreden. De telecomonderneming geeft aan geen mededelingen te doen over mogelijke investeringen in tech-transfer-fondsen in de toekomst.

Cambridge ecosysteem

Er zijn momenteel ruim 5900 techbedrijven in Cambridge, waaronder twaalf met een geschatte waarde van meer dan een miljard dollar. In totaal werken er zo’n 63.000 mensen bij deze bedrijven. IQ Capital is binnen dit ecosysteem zo’n twaalf jaar actief als investeerder. Het fonds bevat nu zo’n 175 miljoen dollar die IQ Capital investeert binnen zes domeinen: data analytics, fintech, human machine interface, internet of things, cybersecurity en high performance engineering. Het fonds, dat bestaat sinds juni 2018, stak eerder geld in bedrijven als Concirrus, Wluper, Iotic Labs and CCS.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6770649). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.