Managed hosting door True

Hannover Messe rolt loper uit voor ict-innovatie

Nederland heeft vier ict-paviljoens op Duitse vakbeurs

 

DFKI (Duits ai-onderzoekscentrum). Hal 2, stand C59

Voorspellend onderhoud (predictive maintenance), robots, 5G, internet of things (IoT), edge computing en datacenterapparatuur voor de industrie. Ook in de maakindustrie komt de digitale transformatie op stoom. Op de Hannover Messe 2019, één van de grootste industriebeurzen ter wereld, is veel aandacht voor ict-innovaties. Door de 26 hallen van het beurscomplex ligt een rode loper die leidt langs allerlei innovatieve ict-toepassingen voor de maakindustrie.

Blikvangers zijn onder meer een 5G Arena waar Nokia en Qualcomm in een testbed acht verschillende toepassingen van 5G-netwerktechnologie demonstreren. Het gaat onder meer om industriële robots in een autofabriek die via 5G verbonden zijn.

Ook wordt er flink ingegaan op de kansen die kunstmatige intelligentie biedt voor verdere automatisering van industriële processen (Industry 4.0). Ook de opkomst van visietechnologie, virtuele reality en cobots, (robots die repeterende taken of zwaar werk uitvoeren in samenwerking met medewerkers) komen veel voorbij op de stands.

Vanuit Nederland zijn er tientallen bedrijven naar Hannover gekomen om hun oplossingen te tonen op de beursvloer. Naast partijen uit dat maakindustrie zijn dat ook allerlei aanbieders van ict-oplossingen (zie deelnemerslijst).

Nederlandse deelnemers

Verdeeld over de beursvloer zijn er vier Nederlandse paviljoens ingericht: Holland High Tech House, Holland Indusrtial Supply, Holland High Tech IT & Smart Industry en het Holland Green and Smart Mobility-paviljoen (zie overzicht Nederlandse paviljoens op Hannover Messe 2019).

Op het Holland High Tech IT & Smart Industry-paviljoen is onder meer TNO aanwezig. Ook staat er een groep Twentse startups met virtual reality (vr)- en augmented reality (ar)-toepassingen voor de maakindustrie die zich eind 2018 hebben verenigd in een Industrial Reality Hub. De groep wil Oost-Nederland stevig op de kaart zetten als ar- en vr-hub voor toepassingen in de industrie en zorg en ziet de beurs in Hannover als een belangrijke springplank naar mogelijke Duitse en mondiale klanten.

Zweden

Ook partnerland Zweden is vertegenwoordigd op de Hannover Messe. Het land profileert zich op ict-gebied onder meer vestigingsplek voor digitale vernieuwers rondom grote bouw- en infrastructuurprojecten. Het land profileert zich als populaire plek voor startups (Stockholm), claimt een rol in het koppelen van oude grootmachten in de industrie aan jonge vernieuwende bedrijven en slaat met Volvo de weg in van veilig autonoom rijden.

Ook zet Zweden flink in op fintech-initiatieven en kreeg het in 2018 een eigen datacenterregio voor Amazon Web Services, zo staat te lezen in een speciaal voor de beurs uitgegeven magazine van de Zweedse Handelskamer. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6636585). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.