Managed hosting door True

Security-start-up Bitsensor krijgt 400.000 euro

 

De Eindhovense start-up Bitsensor heeft vierhonderdduizend euro opgehaald, in een investeringsronde geleid door het Belgische investeringsmaatschappij Volta Ventures. Met het extra kapitaal wil Bitsensor zijn software doorontwikkelen en het bedrijf verder opbouwen, onder andere door te investeren in klantenondersteuning. De start-up heeft momenteel vier mensen in dienst en verwacht binnen twee jaar te groeien naar twintig man personeel.

Het bedrijf is opgericht door de ethische hackers noemende Ruben van Vreeland (21) en Alex Dings (20). Zij beweren een nieuwe technologie te hebben ontwikkeld waarmee bedrijven binnen vijftig milliseconden inzicht krijgen in de veiligheid van hun applicaties en data. Deze zogeheten zelfverdedigingstechnologie zit verweven in de applicaties en houdt zo razendsnel hackers tegen.

Daarnaast analyseert de Bitsensor-software inbraaksporen en genereert het rapporten. Deze rapporten bevatten de aanvalsmethoden die bijvoorbeeld gebruikt zijn om gegevens te stelen of financiële transacties te doen.

Ruben van Vreeland van Bitsensor: 'Je leest vrijwel dagelijks over cyberaanvallen die onze software had kunnen voorkomen. Denk aan een aantal aanvallen uit Rusland, het Yahoo-lek met een half miljard gelekte wachtwoorden, of het V-Tech kinderspeelgoed waarbij veel kinderfoto’s zijn buitgemaakt. We melden en beschermen tegen deze aanvallen, wanneer ze plaatsvinden, niet maanden na datum. Daarom kunnen onmiddellijk de nodige maatregelen genomen worden om meerdere lekken te voorkomen.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5930055). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.