Managed hosting door True

Dell maakt zijn ‘Founders 50’ bekend

 

Dell heeft de Founders 50 voor 2016 bekendgemaakt. Voor de derde keer maakt de leverancier een lijst met internationale start-ups en jonge ondernemingen bekend die volgens Dell vernieuwend zijn in hun branche. Dell verwacht dat deze startende partners in het komende jaar gevestigde namen zullen worden. Bekenden in de lijst zijn Quiver, Nutanix en Bomberbot.

Het is de derde keer dat Dell een deze lijst bekendmaakt. De startups die dit keer in de lijst zijn opgenomen haalde dit jaar gezamenlijk een totaal van twee miljard dollar aan investeringen op. De Dell Founders 50 2016 zijn verdeeld over de categorieën Opslag en Netwerken, Data en Analyse, Mobiliteit, Marketing, Onderwijs, OEM, Randapparatuur en 3D Printen, en Beveiliging. Quiver valt onder die laatste categorie, Nutanix onder Opslag en Netwerken en Bomberbot in de categorie Onderwijs. 

Quiver werd eerder dit jaar al genomineerd door Computable als Nederlandse start-up van het jaar voor de Computable Awards. De onderneming is een Amsterdamse startup die documenten, afbeeldingen en video’s beveiligt. De gebruiker bepaalt hierbij door wie, op welke locatie en op welk moment een document, afbeelding of video kan worden geopend. Quiver biedt een extra laag beveiliging aan documenten zodat zeker is dat deze niet aankomen op plekken waar ze niet horen. Daarmee is de oplossing een alternatief voor diensten als Dropbox en Box.

Bewezen ondernemers

Bomberbot biedt een kant en klaar lespakket die docenten helpt bij het geven van programmeerlessen aan kinderen van acht tot en met twaalf jaar. Bomberbot wordt nu door ongeveer vierduizend leerlingen in Nederland gebruikt. Verder steunt de start-up initiatieven als Hour of Code en CodeforSu.

Nutanix, leverancier van web-scale converged infrastructuur, is al langer in beeld. Toch is het bedrijf volgens Dell radicaal de it-infrastructuur aan het veranderen. Door het vereenvoudigen van datacenters, verlagen van kosten en verbeteren van de it-dienstverlening. De Dell Founders 50 is dan ook een lijst met ondernemers die al hun succes bewezen hebben. Dell benoemd de bedrijven voor de ondersteuning van verdere groei in hun specifieke branche. In de lijst voor 2014 en 2015 zitten bekende namen als Cloudnine, ACT en Zoom. Bekijk hier de gehele lijst voor 2016 en de vorige twee edities.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5671152). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.