Managed hosting door True

Volkswagen kiest 3d-printsysteem Additive Industries

 

Volkswagen gebruikt 3d-metaalprinttechnologie van Additive Industries

Volkswagen Group breidt zijn 'additive manufactering' uit met een tweede MetalFAB 3d-printsysteem van Additive Industries. De autofabrikant opende in 2018 een 3d-printcentrum om complexe auto-onderdelen te ontwikkelen met behulp van verschillende 3d-metaalprinttechnologie├źn. Metaalprintbedrijf Additive Industries uit Eindhoven is een belangrijke partner.

In het 3d-printcentrum speelt het MetalFAB-systeem van Additive Industries een belangrijke rol bij additive manufacturing. Dat is het proces van het maken van voorwerpen uit 3d-modelgegevens. Deze worden laag voor laag opgebouwd en vervolgens 3d-geprint. Voor Volkswagen produceerde het MetalFAB-systeem metalen onderdelen.

Volkswagen koos voor het MetalFAB-systeem vanwege de hoge automatiseringsgraad, eliminatie van handmatige processen en verhoging van de veiligheid. Door de modulariteit van het systeem kan Volkswagen de productiecapaciteit nu uitbreiden me een tweede 3d-printlijn zonder grote investeringen.

De Volkswagen Group, met het hoofdkantoor in Wolfsburg, staat bekend als Europa's grootste autofabrikant en beheert twaalf toonaangevende merken, waaronder Volkswagen, Audi, Porsche en Lamborghini.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7525890). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Smart Logistics

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.