Managed hosting door True

Maincubes bouwt nieuw datacenter in Berlijn

 

Luchtbeeld van Maincubes BER01 in aanbouw.

Maincubes gaat een zo duurzaam mogelijk datacenter in Berlijn bouwen met de centrale it-dienstverlener voor de Duitse overheid als de belangrijkste huurder. De exploitant kondigt verder aan meer datacenters te willen neerzetten, met name in Duitsland, maar ook in andere Europese landen. Daarvoor regelde het bedrijf vorige maand een nieuwe schaalbare financieringsfaciliteit van 1,035 miljard euro.

Het nieuwe datacenter BER01 moet in 2025 worden opgeleverd op de ecologisch ontworpen Berlijnse GoWest-campus. Dit commerciële district ligt in de Berlijnse wijk Schmargendorf in Charlottenburg-Wilmersdorf. Het rekencentrum biedt 5.100 vierkante meter it-ruimte (white space), 8,2 MW aan it-capaciteit en honderd procent sla-beschikbaarheid. Het wordt gebouwd in overeenstemming met de eisen van het Duitse federale milieuagentschap. BER01 beschikt straks over energie-efficiënte koeling, stroom via hernieuwbare energie en gerichte terugwinning van afvalwarmte.  

Belangrijkste huurder wordt het Informationstechnikzentrum Bund (ITZBund), de centrale it-dienstverlener voor de Duitse federale overheid die zo'n tweehonderd federale overheidsinstellingen en het openbaar bestuur ondersteunt.

Groeien

Oliver Menzel, de hoogste baas van Maincubes, stelt vast dat Berlijn een belangrijke digitale locatie is geworden. 'Vooral dankzij de aanwezige internationale cloudserviceproviders en de groeiende tech- startup-scene. We zien verder een toenemende vraag van de overheidssector naar datacenterruimte, en dit zal blijven groeien. Daarom zijn wij van plan om na BER01 meer datacenters in Berlijn te bouwen.'

Maincubes richtte recent een nieuwe investeerdersstructuur in met DTCP als nieuwe strategische partner en aandeelhouder naast Art-Invest Real Estate. Het bedrijf beschikt hierdoor over een investeringspot van een miljard euro. Naast het neerzetten van meer datacenters in Berlijn is Maincubes van plan om nieuwe locaties in Duitsland (met name Frankfurt) en Europa te bouwen. In Nederland bestiert het bedrijf een datacenter in Schiphol-Rijk.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7490326). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Smart Logistics

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.