Managed hosting door True

Descartes neemt Duitse Portrix over

 

Het Canadese Descartes, dat software maakt voor de supply chain en logistiek, neemt voor 22 miljoen euro Portrix Logistics Software over. Dat Duitse bedrijf levert aan logistieke dienstverleners oplossingen voor tariefbeheer.

Het hoofdproduct van Portrix, Global Price Management (GPM), wordt door klanten ingezet voor de routing van wereldwijde verzendingen, tariefbeheer, prijsbeleid en de bepaling van capaciteit. De oplossingen worden geïntegreerd met kernsystemen van logistieke dienstverleners, zoals crm- en transportbeheersystemen en online-boekingsplatforms. Het rekent onder meer DHL, Kuehne + Nagel en Maersk tot zijn klantenbestand. Door onderdeel van Descartes te worden, krijgen klanten meer mogelijkheden om hun logistieke activiteiten te optimaliseren.

Descartes levert softwareoplossingen voor de supply chain en logistiek. Klanten, zoals Leen Bakker en Wehkamp, gebruiken de oplossingen om leveringen te plannen, sturen, volgen en meten. Het bedrijf krijgt via de overname toegang tot een tariefbeheeroplossing. ‘Onze tariefbeheer- en online-boekingstools ondersteunen klanten die hun activiteiten willen verbeteren en tegelijkertijd hun investeringen in het bestaande backofficesystemen willen behouden’, aldus algemeen directeur Edward Ryan.

Het hoofdkantoor van Descartes is gevestigd in Waterloo (Canada). In de Benelux beschikt het over kantoren in Gent, Lier, Amersfoort en Woerden.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7184691). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×

Ontvang gratis de nieuwste Computable 100

Doe mee aan het Computable 100 onderzoek!