Managed hosting door True

Tango test parkeerapp in Hoofddorp

 

Tango, aanbieder van onbemande tankstations, heeft een parkeer-app ontwikkeld die vrije parkeerplaatsen in de straat toont. Automobilisten kunnen de applicatie de komende zes maanden in Hoofddorp testen. Tango wil hiermee het product doorontwikkelen en maakt daarnaast stappen in zijn strategie om meer mobiliteitsdiensten aan te bieden.

Tango heeft de Parking Finder-app ontwikkeld in samenwerking met het Amerikaanse ParkNav. De app gebruikt een algoritme dat historische en actuele parkeergegevens op basis van beschikbare data van partners - zoals autofabrikanten, navigatiesystemen, telecomproviders en parkeersensoren - vertaalt naar de exacte delen van een straat waar de kans op het vinden van een vrije parkeerplaats het grootst is.

‘Automobilisten navigeren dus niet naar een adres, maar naar een vrije parkeerplaats in de buurt van die bestemming’, legt Edwin van Walsum, mobility strategy coördinator bij Tango, uit. ‘Ook worden automobilisten via de app geïnformeerd over de gemiddelde zoektijd, parkeertarieven en eventuele restricties. Tot slot onthoudt de app waar de auto geparkeerd staat.’

Tango test het komende halfjaar de applicatie. Dit doet het in samenwerking met de gemeente Haarlemmermeer en Spotten, een samenwerkingsverband tussen Dura Vermeer en T-Systems dat parkeerdiensten aanbiedt. Automobilisten die wonen en/of werken in Hoofddorp of de stad bezoeken kunnen de app testen en feedback doorgeven.

Tango

Tango wil klanten meer bieden dan enkel brandstof en maakt daarom de transitie naar een mobiliteitsspeler met diensten om klanten meer comfort te bieden en mobiliteit gemakkelijker en duurzamer maken. Vorig jaar investeerde Tango in deelautobedrijf SnappCar en onlangs kondigde het bedrijf aan de komende jaren vol in te zetten op uitbreiding van het laadnetwerk voor elektrische voertuigen.  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7061159). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.