Managed hosting door True

Main Capital is nieuwe eigenaar scm-expert Optimizers

 

Deal handen schudden overname

De Nederlandse software-investeerder Main Capital verwerft een meerderheidsbelang in Optimizers. Dat is een aanbieder van oplossingen voor voorraadketenbeheer op de logistieke markt uit Nijkerk. Met de investeerder aan boord wil het bedrijf internationaal verder groeien en profiteren van de aanhoudende groei naar supply chain management (scm)-software.

Het bedrijf levert vanuit zijn kantoren in Nederland, Zweden en de Verenigde Staten software aan zo'n zevenhonderd vijftig klanten uit de groot- en detailhandel, verspreid over 24 landen. Voorbeelden van klanten zijn onder andere Quooker, Bieze Food Group, Light & Living, Riverdale, Nuby en Toi-Toys. Bij het bedrijf werken bijna zestig man.

Het Optimizers' productportfolio bestaat uit de verkoopmodule App4sales, het warehouse management systeem (wms) Warpspeed WMS en App2track, een oplossing voor het tracken en tracen van voertuigen.

Volgens de nieuwe eigenaar Main Capital heeft Optimizers een sterke winstgevende groei van circa 30 procent per jaar. Met de ondersteuning van de extra kapitaalverschaffer wil het bedrijf zich richten op organische groei, verdere productinnovatie, overnames en het uitbreiden van het internationale partnernetwerk. Het uiteindelijke doel is om in Europa een van de toonaangevende scm-softwarespelers te worden.

Main Capital Partners koopt een meerderheidsbelang van de oprichters/managers, alsook het overige management voor een niet genoemde som. Na de transactie zullen de oprichters/managers en het overige management als minderheidsaandeelhouder doorgaan met het uitvoeren van de huidige strategie.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6767946). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.