Managed hosting door True

VIL maakt blockchain-apps voor logistieke bedrijven

 

vrachtwagen

Het Vlaams Innovatieplatform voor de Logistieke sector (VIL) heeft twee softwarepakketten ontwikkeld voor de logistieke sector die op blockchain zijn gebaseerd. In een eerste applicatie kent een track-&-trace-systeem voor het opvolgen van containers en opleggers. De tweede applicatie voorziet in een digitaal transportdocument voor het gecombineerd weg-spoorvervoer.

Bij het eerste systeem worden zowel data uit bedrijfssystemen als IoT-data van slimme sensoren opgeladen in de blockchaintoepassing. De app verbetert de opvolging van transporten en meldt accurate aankomsttijden. Om de data-integratie te maximaliseren, wordt een grote verscheidenheid aan interfaces gebouwd. Het VIL wil immers bedrijven maximaal faciliteren bij het delen van data in deze ketenwijde toepassing.  

Voor de tweede toepassing vervangt de blockchain de vrachtbrieven in het vervoerstraject. Via data-integratie met bedrijfssystemen wordt zo de administratieve last bij de overgang van weg- naar spoorvervoer en vice versa tot een minimum herleid.

VIL ontwikkelt beide applicaties in samenwerking met twee Antwerpse startups, Ledgit en Dockflow.

Ledgit staat in voor de ontwikkeling van de applicaties, terwijl Dockflow het project begeleidt. Voor de IoT-aspecten van het project werkt VIL samen met de Karel de Grote Hogeschool, campus Hoboken.

VIL zal vanaf juli 2019 de software testen op multimodale routes. Bij afloop van het project, voorzien in november 2019, zullen beide applicaties als opensourcesoftware ter beschikking worden gesteld aan de logistieke sector.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6533787). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.