Managed hosting door True

Here levert kaarttechnologie aan techreus Tencent

 

Een peilauto van Here

De Chinese internetreus Tencent voorziet zijn chatdiensten WeChat en QQ van kaarttechnologie van Here. De kaartleverancier, met enkele Nederlanders in het management en kantoren in Amsterdam en Eindhoven, krijgt daarmee een boost in de Chinese markt.

Tencent en Here zijn een samenwerking overeengekomen voor de integratie van kaart- en locatiegegevens in veelgebruikte online diensten van het Chinese concern. Tencent gebruikt de kaart- en locatietechnologie van Here voornamelijk voor gebruikers buiten China.

WeChat is een Chinees socialemedianetwerk dat zich het beste laat vergelijken met een combinatie van Twitter, Facebook en Whatsapp. Honderden miljoenen mensen gebruiken de toepassing dagelijks. QQ is minstens even populair en voornamelijk vergelijkbaar met Whatsapp. Ook andere producten uit de stal van Tencent worden voorzien van Here-technologie.

Nokia en Navteq

Here is de nieuwe naam van Nokia Maps en Navteq (sinds 2007 eigendom van Nokia). Het bedrijf levert kaart- en locatiediensten in meer dan tweehonderd landen. Nokia werd in 2014 overgenomen door Microsoft, waarna deze het navigatieonderdeel doorverkocht aan Audi, BMW en Daimler Benz. Naast de Duitse autofabrikanten heeft Here een groot netwerk van technologiepartners, waaronder Intel, Nvidia, Oracle, Pioneer en Mobileye.

Het bedrijf wordt geleid door de Nederlander Edzard Overbeek. De activiteiten in Azië en de regio rond de Grote Oceaan staan onder leiding van Leon van de Pas. Hij is dan ook verantwoordelijk voor de deal met Tencent.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6516134). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.