Managed hosting door True

Investeerder helpt Prometheus met Duitse expansie

Anonieme kapitaalverstrekker krijgt meerderheidsbelang van 65 procent

 

Prometheus-directeuren Leon van Kempen en Jan Nijland

Softwarehuis Prometheus uit Veenendaal heeft een investeerder gevonden die het bedrijf via een buy-and-build strategie wil ondersteunen bij het toetreden tot de Duitse markt en het uitbreiden van de dienstverlening op de Nederlandse markt. De kapitaalverstrekker, die anoniem wenst te blijven, is actief op de Nederland-Duitse markt en werd gevonden met behulp van Marktlink Fusies & Overnames. De investeerder krijgt 65 procent van het bedrijf in handen, welk bedrag hiermee gemoeid is wordt niet gecommuniceerd.

Prometheus ontwikkelt software waarmee bedrijven in de logistieke sector hun bedrijfsprocessen kunnen optimaliseren. Het bedrijf is naar eigen zeggen groot in de afvalverwerkende industrie, waarbij de software datacommunicatie verzorgt tussen medewerkers, processen en systemen.

Bedrijfsgoederenvervoer

Het softwarehuis is ook actief in het beroepsgoederenvervoer, maar door het succes in de afvalverwerkende industrie kreeg deze bedrijfstak de afgelopen periode volgens de onderneming niet de volle aandacht.

Met de nieuwe investeerder hoopt de tweekoppige directie van Prometheus, Jan Nijland en Leon van Kempen, de stap richting het buitenland te kunnen maken en zich meer te kunnen toeleggen op het bedrijfsgoederenvervoer, terwijl tegelijkertijd de activiteiten in de afvalverwerkende industrie worden uitgebreid.

Overnames in Duitsland

‘Voor de buy-and-build strategie willen we goed de tijd nemen’, legt Nijland uit. ‘Organisch waren we in Duitsland al voorzichtig aan de weg aan het timmeren. Niet-organisch gaan we met de investeerder een aantal overnames bij onze Oosterburen in gang zetten. Het is voor ons belangrijk dat de groei de huidige klanten niet in de weg zit. We zitten 28 jaar in deze business en een volgende 28 jaar zit er vanwege de leeftijd niet meer in. Het is voor ons erg belangrijk dat we continuïteit waarborgen.’

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6345103). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.