Managed hosting door True

ICT Group wil Intraffic in zijn geheel overnemen

 

Deal handen schudden overname

Systeemintegrator en technisch dienstverlener ICT Group uit Barendrecht wil partner Movares in de joint venture Intraffic uitkopen. Dit bedrijf uit Nieuwegein levert verkeersmanagement- en informatiesystemen. Er werken 150 man; de omzet ligt op zo'n negentien miljoen euro. De transactie wordt naar verwachting in maart 2018 afgerond; hoeveel ICT betaalt voor de overname is niet bekend gemaakt.

ICT richtte in 2003 met het toenmalige advies- en ingenieursbureau Holland Railconsult (later omgedoopt tot Movares) de joint venture Intraffic op. Het it-bedrijf heeft nu een bod gedaan op het belang van 50 procent van Movares in het Nieuwegeinse bedrijf. Door volledige zeggenschap te krijgen over het vervoers-ict-bedrijf verwacht ICT zijn positie in het segment 'slimme steden' te kunnen versterken, met name op het gebied van publieke infrastructuren.

De automatiseerder uit Barendrecht heeft hiervoor de afgelopen jaren ook een eigen portfolio opgebouwd. Recent nam ICT Group nog Nedmobiel over, een Nederlands adviesbureau op het gebied van infrastructuren en kunstwerken, zoals bruggen, tunnels, sluizen, autoweg en mobiliteitsoplossingen.

Een belangrijke klant van Intraffic is Prorail. Voor de treindienstleiding van ProRail heeft Intraffic het systeem Procesleiding Rijwegen (mede-)ontwikkeld; dit systeem wordt al ruim twintig jaar beheerd en onderhouden door Intraffic. Het bedrijf werkt voor NS, Rijkswaterstaat, de openbaarvervoerbedrijven RET, GVB en Connexxion en diverse gemeenten en provincies.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6295969). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.