Managed hosting door True

Chipmaker NXP in zee met Chinese automaker

 

NXP

NXP slaat de handen ineen met de Chinese automaker Changan. De chipmaker uit Eindhoven gaat in eerste instantie met de Chinezen samenwerken aan infotainment-systemen en de verdere ontwikkeling en industriestandaarden van voertuigchips voor de auto-industrie. Financiële details van de overeenkomst zijn niet bekendgemaakt.

Op termijn zullen de Chinezen ook NXP’s v2x-communicatie, nfc-identificatie en adas-systemen en de gezamenlijke r&d gaan toepassen in hun auto’s.

De twee bedrijven zijn geen vreemden van elkaar. Zo hebben ze vorig jaar samen met de eveneens Chinese serviceprovider Neusoft de China Auto Security Common Interests Group opgezet met als doel om samen de hardware-gebaseerde industriestandaarden met betrekking tot veiligheid te ontwikkelen.

Changan Automobile is een in Chongqing gevestigd bedrijf en een van China’s grootste autofabrikanten. Ook is het de eerste onderneming in het land die ervaring heeft met ervaring in autonoom rijden over langere afstanden. In eerste instantie willen de partners samen infotainmentoplossingen en industriestandaarden voor nieuwe voertuigchips ontwikkelen.

Hoe staat het met overname door Qualcomm?

De geplande overname van het Nederlandse NXP door het Amerikaanse Qualcomm is op een zijspoor gekomen. Er zijn namelijk hobbels op de weg, vanwege auto-automatisering. Toezichthouders in Europa en Azië zijn bezorgd over concurrentieverhoudingen en markten. De Europese Commissie (EC) stelt een diepgaand onderzoek in, vanwege zorgen over hogere prijzen, minder keuze en minder innovatie.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6190073). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.