Managed hosting door True

Vlootbeheerspecialist Abax breidt uit naar Polen

Nieuwe vestiging betreft franchiseconstructie

 

file

Het Noorse Abax, leverancier van elektronische logboeken voor commerciële voertuigen, breidt uit naar Polen. De opening van de vestiging in Polen is, na China, de tweede internationale uitbreiding dit jaar, waarmee het totaal op acht landen komt.

‘De Poolse markt is prima geschikt voor ons businessmodel en de technologische oplossingen die wij de markt te bieden hebben. Het Poolse bedrijf wordt opgezet als een joint venture, waarbij Abax 49 procent bezit. De sterke economische groei en nieuwe regelgeving hebben onze verwachtingen voor de toekomstige groei van dit bedrijf nog verder verhoogd, zowel in Polen als daarbuiten’, zegt Martijn Zewald, ceo van Abax Nederland. De Poolse onderneming vestigt zich in het centrum van Gdynia, dicht bij de stad Gdansk.

Franchisemodel

Het Poolse kantoor wordt geleid door franchisenemer James Daniel, als ceo van Abax Polen. Abax geeft aan dat het nieuwe franchisemodel, zoals nu in Polen wordt uitgerold, de motor moet worden achter de te verwachten hogere groeicijfers voor de toekomst. Daarnaast is het een businessmodel dat volgens de leverancier geschikt is voor de verdere geografische expansie.

Abax, dat in 2015 het Nederlandse rittenregistratiebedrijf Trevler overnam, is gespecialiseerd in de ontwikkeling van telematica-oplossingen voor zakelijke en privévoertuigen. Daarnaast biedt het bedrijf producten voor vlootbeheer (fleetmanagement) en materieelbeheer. Het bedrijf heeft 320 medewerkers, verspreid over kantoren in Noorwegen, Zweden, Denemarken, Finland, het Verenigd Koninkrijk, Nederland (Halfweg) en China. Het hoofdkantoor is gevestigd in Larvik, Noorwegen. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5904414). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.