Managed hosting door True

ICT & Logistiek 2015

Value Engineers komt met Google-vrachtbrief

 

Douane

Value Engineers uit Den Bosch heeft een e-CMR-app ontwikkeld waarmee het mogelijk is om Google toe te passen in het werkproces voor de afhandeling van de vrachtbrief. Dit brengt volgens het bedrijf grote voordelen met zich mee voor transporteurs, chauffeurs en verladers. De app is gelanceerd tijdens de vakbeurs ICT & Logistiek die deze week in de Utrechtse Jaarbeurs plaatsvindt.

CMR-vrachtbrieven voldoen aan de internationale overeenkomst voor grensoverschrijdend vrachtvervoer CMR (Convention relative au contrat de transport international de Marchandises par Route, oftewel de Conventie voor het internationaal vervoer van zaken over de weg). Er bestaan verschillende oplossingen voor het geautomatiseerd invullen en afdrukken van CMR-vrachtbrieven.

Value Engineers heeft in zijn oplossing Google Streetview gekoppeld aan de vrachtbrief zodat het voor verladers en chauffeurs makkelijker moet zijn om details met elkaar te delen over de locatie voor het ophalen of afleveren van bestellingen. Verladers kunnen bij hun adresgegevens nauwkeurige details opgeven over het afleverpunt. Dit kunnen ze zelf doen door het profiel van het bedrijf goed te beheren binnen Google. Dat is een gratis service van Google. Chauffeurs zien de laad- of losinstructies meteen in de app binnen Streetview.

Geosolutions

Verder is het via de e-CMR-app mogelijk om gevaarlijke stoffen te registreren en via Google Maps de juiste adressen te zoeken. Door de ‘gebruik huidige locatie’-bepaling toe te passen, kunnen de adresgegevens worden overgenomen van de plek waar de vervoerder is, wat handig kan zijn bij de ondertekening van een document, aldus Value Engineers.

Het bedrijf biedt een data-abonnement aan. Daarmee kunnen nog meer gegevens uit de vrachtbrief worden gehaald, zoals de gevolgde routes en track & trace-informatie. Google heeft daarbij een functie ('snap to road') om de exacte kilometers te berekenen.

De app is gebouwd in samenwerking met Geosolutions, het partnerbedrijf van Google in de Benelux en Groot-Brittannië.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5643544). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.