Managed hosting door True

ICT & Logistiek

Centric knoopt TMS aan vrachtbrief-protocol

 

Ict-dienstverlener Centric toont op vakbeurs ICT & Logistiek een koppeling tussen een transportmanagementsysteem (tms) en TransFollow, het nieuwe digitale standaardprotocol voor de digitale vrachtbrief. De ict-dienstverlener claimt de eerste leverancier op de beurs te zijn die het tms koppelt aan het protocol. De koppeling tussen het tms en TransFollow maakt deel uit van de strategie van Centric om binnen de transportbranche te innoveren en zo de processen voor logistieke dienstverleners effici├źnter te laten verlopen.

Jan Timmerman, manager transport solutions bij Centric: 'Wij ontwikkelen onze oplossingen vanuit de gedachte dat logistieke bedrijven efficiënter kunnen opereren door de uitwisseling van gegevens volledig te digitaliseren. Om die digitaliseringsslag een impuls te geven, ontwikkelen we nu samen met andere partijen standaarden op het gebied van berichtenuitwisseling. De koppeling met het TransFollow-platform sluit daar goed op aan.'

Hoe het werkt

Vanuit Plan&Go-tms worden vrachtbrieven ingediend op het TransFollow-platform en voorzien van een uniek TransFollow-nummer. De digitale vrachtbrieven worden vervolgens via het TransFollow-platform verzonden naar de mobiele boordcomputer, pda of smartphone van de chauffeur. Bij ontvangst van de goederen vindt bij de ontvanger een elektronische verificatie plaats door een uitwisseling tussen twee mobiele devices, het apparaat van de chauffeur en dat van de ontvanger.

Logistieke dienstverleners kunnen daardoor papierloos werken. Voor veel logistieke dienstverleners gaat hiermee een langgekoesterde wens in vervulling, want papierloos werken biedt veel voordelen: het is veiliger, betrouwbaarder, juridisch beter geborgd en vooral efficiënter. Bedrijven die digitaal werken zijn bijvoorbeeld verlost van het handmatig verwerken van papieren vrachtbrieven.

TransFollow

TransFollow is een nieuw platform dat de logistieke branche in staat stelt de vrachtbrief digitaal in te dienen, te verspreiden, te volgen en te ondertekenen. Deze nieuwe standaard voor vervoerders, verladers en geadresseerden bespaart geld, verlaagt de administratieve lastendruk en draagt bij aan een duurzamere logistieke keten. Het gebruik van TransFollow wordt vergemakkelijkt door de werking van mobiele applicaties. TransFollow is ontwikkeld door Beurtvaartadres, specialist op het gebied van transportdocumentatie en logistieke processen en is een initiatief van EVO en TLN.

Geen papier bij douane

De koppeling past in de ontwikkelingen binnen de transport- en logistiek waarin de papieren administratie wordt vervangen door digitalisering van documenten. Zo breidde In augustus 2014 de Douane de digitalisering van Duitse export uit. De Rotterdamse Haven heeft met instemming van de Duitse en Nederlandse douane de administratie van goederenexport gedigitaliseerd. Duitse bedrijven die hun goederen via de Rotterdamse haven uitvoeren kunnen voortaan papierloos exporteren. Na het indienen van een uitvoeraangifte bij de Duitse Douane hoeft de transporteur géén papieren documenten meer mee te nemen. Dat is vastgelegd in een overeenkomst tussen de Duitse en Nederlandse Douane.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5189806). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.