Managed hosting door True

NAI probeert McAfee alsnog binnen te halen

 

Driemaal is scheepsrecht. Dat moet Network Associates (NAI) gedacht hebben nu het voor de derde keer zijn internetdochter McAfee.com volledig wil terugkopen.

De voorgaande twee pogingen strandden op de onthulling van vermeende onregelmatigheden in de boekhouding. Vrijwel gelijktijdig met het eerste bod, maakte de Amerikaanse beurswaakhond Sec bekend dat het een onderzoek was begonnen naar de boeken van NAI over 2000. Bovendien werd het bod door de directie van McAfee.com afgewimpeld, omdat men het te laag vond.   In april lanceerde Network Associates zij tweede overnamepoging, maar door de vondst van boekhoudfouten in de jaarverslagen van McAfee.com, trok NAI toen zijn bod weer in.   NAI legt nu ongeveer 180 miljoen dollar op tafel voor de resterende 25 procent aandelen McAfee.com, terwijl het oorspronkelijke bod nog 225 miljoen dollar bedroeg. Network Associates, dat aan de basis stond van de oprichting van McAfee.com in 1999 en het bedrijf later afsplitste, heeft nu al een belang van 75 procent in de antivirussoftwareleverancier. De eerste man van NAI, George Samenuk, besloot de internetdochter weer volledig in de familie op te nemen, omdat het gebruik van de merknaam McAfee door beide bedrijven voor misverstanden zorgde onder de klanten.   Marten Dijkstra

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7704). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.