Managed hosting door True

DTC waarschuwt voor kwetsbaar Atlassian Confluence

 

Lek kwetsbaarheid vulnerability

Het Digital Trust Center (DTC) komt met een waarschuwing voor een kritieke kwetsbaarheid in Atlassian Confluence, een populaire tool voor remote samenwerking. Volgens de organisatie is de kans groot dat criminelen het beveiligingslek misbruiken en grote schade kunnen toebrengen. Het advies luidt om de software van Confluence Data Center en Confluence Server te updaten.

De kwetsbaarheid heeft de aanduiding CVE-2023-22515. Gebruikers moeten de software updaten naar versies 8.3.3 of later, 8.4.3 of later en 8.5.2 of later, schrijft het DTC. Het gaat specifiek om zelfgehoste omgevingen. De applicaties die door Atlassian worden gehost en die toegankelijk zijn via een atlassian.net-domein, zouden niet kwetsbaar zijn.

Criminelen kunnen het softwaregat misbruiken om ongeoorloofd administrator accounts aan te maken die toegang hebben tot Confluence-servers, schrijft Atlassian. De fabrikant meldt dat tot dusver enkele klanten daadwerkelijk zijn getroffen.

Eerder deze week waarschuwde Microsoft op Twitter ook voor deze kwetsbaarheid. Volgens hun experts zou de vulnerability actief worden misbruikt door hackers met steun van de Chinese overheid. De eerste activiteiten vonden plaats halverwege september, bijna drie weken voordat Atlassian op 4 oktober ervoor waarschuwde.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7565338). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.