Managed hosting door True

Financiële crimefighter IFFC gaat op in Security Delta

 

De Haagse stichting Institute For Financial Crime (IFFC) zet zijn activiteiten vanaf januari 2024 voort onder de vlag van Security Delta (HSD). Hierdoor maken ze een gezamenlijke vuist tegen financiële en economische criminaliteit, zoals fraude, corruptie, witwassen en ondermijning, melden de twee organisaties.

IFFC zal ophouden te bestaan als zelfstandige stichting en de activiteiten worden geïntegreerd binnen HSD. De samenvoeging moet zorgen voor een breder en sterker fundament voor initiatieven die dergelijke criminaliteit bestrijden, meldt IFFC-voorzitter Adriaan van Dorp. Hij neemt plaats in de raad van advies van HSD. Operationeel directeur bij IFFC Tina Colls-Vagnholm blijft haar taken voortzetten binnen HSD.

Veiligheidscluster

HSD noemt zichzelf het Nederlandse veiligheidscluster. Ruim 275 bedrijven, overheidsorganisaties en kennisinstellingen werken sinds 2013 samen aan de veiligheid van de digitaliserende samenleving. Zij delen hun kennis en werken samen aan veiligheidsoplossingen. De organisatie is gevestigd in Den Haag en heette tot 2021 The Hague Security Delta. Dit verklaar de H in de nog steeds gehanteerde afkorting HSD.

Het IFFC initieert en stimuleert onderzoek over financiële integriteit en veiligheid ten behoeve van de bestrijding van financieel economische criminaliteit (fec). Thema's als cybersecurity, ict, data science en compliance komen daarbij vaak aan de orde. De stichting is eveneens in Den Haag gevestigd.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7561143). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.