Managed hosting door True

Thales sluit deals cloud-encryptie met Oracle en Intel

 

In enkele dagen tijd sluit Thales overeenkomsten met Oracle en Intel voor de inzet van CipherTrust voor datamanagement. Dit is een dienst waarmee organisaties de regie krijgen over de versleuteling van hun gegevens die in de cloud staan en daarmee niet meer afhankelijk zijn van de encryptie die cloudleveranciers aanbieden. Hierdoor kunnen ze gemakkelijker datasoevereiniteit en andere compliancedoelen bereiken.

Het Franse technologiebedrijf regelde dat zijn dienst voor extern sleutelbeheer, CipherTrust Cloud Key Management, beschikbaar is in Oracle Cloud Infrastructure. Gebruikers kunnen ermee de encryptiesleutels opslaan en beheren buiten deze cloudinfrastructuur terwijl de versleutelde data zelf wel in de cloud staan. Deze 'hold-you-own-key'-functionaliteit geeft hun de mogelijkheid om te voldoen aan lokale eisen en wetgeving en dit aan te tonen bij toezichthouders.

Met Intel ontwikkelde Thales een nieuwe dienst voor integrale databeveiliging, eveneens gebaseerd op CipherTrust. Deze wordt gecombineerd met de op cryptografie gebaseerde confidential computing-technologie van Intel en de attestation-dienst Intel Trust Authority. Normaal gesproken voorkomt de attestatie-dienst dat workloads worden ontsleuteld buiten Intel-omgevingen waarvan de encryptiesleutels worden beheerd door de cloudprovider. Door de combinatie met CipherThrust blijft het attestatieprincipe behouden terwijl het sleutelbeheer bij de gebruiker komt te liggen. Dit geeft deze organisatie de regie over databeveiliging.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7559001). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.