Managed hosting door True

Pas op met Ivanti Endpoint Manager Mobile

 

In Ivanti Endpoint Manager Mobile (EPMM), vroeger bekend als MobileIron Core, is een ernstige kwetsbaarheid ontdekt. Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) in Nederland acht de kans groot dat deze kwetsbaarheid wordt misbruikt. In dat geval kan de schade groot zijn.

Softwarebedrijf Ivanti heeft inmiddels beveiligingsupdates uitgebracht voor deze kwetsbaarheid. Het dringende advies is om zo spoedig mogelijk de beschikbare beveiligingsupdates te (laten) installeren. De kwetsbaarheid maakt het mogelijk om zonder inloggegevens op afstand toegang te krijgen tot een kwetsbare EPMM-installatie.

Alle nog ondersteunde en oudere (end-of-life) versies van het product zijn kwetsbaar. Bij misbruik van de kwetsbaarheid kan gevoelige informatie worden ingezien, ook kan het systeem volledig overgenomen worden.

EPMM is een oplossing om mobiele apparaten binnen een bedrijf te beheren. Denk hierbij aan het uitrollen van applicaties, instellingen en het beperken van bevoegdheden van gebruikers.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7538146). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.