Managed hosting door True

Nixu voor bijna 100 miljoen in handen van DNV

 

Het Noorse DNV neemt voor 98 miljoen euro de van oorsprong Finse ict-beveiliger Nixu over. DNV, dat diensten levert voor risicobeheersing binnen de maritieme sector, energiesector en de olie- & gasindustrie, breidt door de overname zijn security-activiteiten flink uit.

De bestaande cybersecurity-activiteiten van DNV (ongeveer honderd man) worden gecombineerd met die van Nixu (vierhonderd medewerkers). Dat gezamenlijke team richt zich voornamelijk op de beveiliging van ict-omgevingen en industriële infrastructuren.

Die industriële sector kenmerkt zich door vaak verouderde ict-infrastructuur en operationele technologie die in de loop van de jaren aan internet is gekoppeld en zo een beveiligingsrisico vormt voor de bedrijfsvoering. De twee bedrijven combineren ook hun certificeringsactiviteiten.

DNV, Nixu en Appplied Risk

De directeur van Nixu, Teemu Salmi, gaat de gecombineerde cybersecuritydiensten leiden. Daarbij worden medewerkers van DNV, Nixu en Applied Risk - een industriële cyber security specialist die in 2021 door DNV werd overgenomen - samengebracht in één bedrijf. Dat bedrijf richt zich vanuit vestigingen in Nederland, Noorwegen, Finland, Zweden, Denemarken, Duitsland en Roemenië op de Europese markt. DNV focust zich op organische groei en laat doorschemeren dat strategische overnames en wereldwijde samenwerkingen tot de groeiplannen behoren.

Nixu is nu nog genoteerd aan de Nasdaq Helsinki Stock Exchange. Als DNV alle aandelen heeft verworven, inmiddels heeft het 93 procent in handen, wordt Nixu van de beurs gehaald. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7520400). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.