Managed hosting door True

EclectiQ stoot endpoint agent-tak af aan ReliaQuest

 

Het Amerikaanse ReliaQuest, een aanbieder van het it-beveiligingsplatform GreyMatter, heeft de endpoint agent software-tak van EclecticIQ overgenomen. Deze Nederlandse it-beveiliger wil zich volledig concentreren op zijn vlaggenschip: EclecticIQ intelligence center.

ReliaQuest is een private onderneming met hoofdkantoor in Tampa, Florida. Zijn platform GreyMatter automatiseert detectie, onderzoek en respons over cloud, endpoint en on-premises tools en applicaties. De oplossing is cloud native, gebouwd op een open XDR-architectuur en wordt als dienst geleverd aan ruim zevenhonderd klanten wereldwijd. Er werken bij het bedrijf zo'n duizend medewerkers verspreid over zes wereldwijde operationele centra.

De overname van de endpoint agent software-tak van EclecticIQ voegt volgens het bedrijf met name snelheid toe aan GreyMatter. It-beveiligingsteams kunnen met de agent-technologie hun gemiddelde tijd om beveiligingsincidenten op te lossen flink terugbrengen.

Threat intelligence

EclecticIQ, opgericht in 2014 met hoofdkantoor in Amsterdam, is gespecialiseerd in zogeheten 'threat intelligence' (dreigingsinformatie). Het bedrijf levert een platform (EclecticIQ intelligence center) waarmee bedrijven en instellingen, die met kritieke infrastructuur werken, informatie over cybersecurity-bedreigingen kunnen verzamelen, ontsluiten analyseren en verwerken om vervolgens proactief tot actie over te gaan.

Volgens Joep Gommers, medeoprichter en algemeen directeur van EclecticIQ, blijft de cyberbeveiligingsmarkt groeien, maar niet meer zo hard als de afgelopen jaren. 'In die context hebben we besloten alleen nog te investeren in ons vlaggenschip-product en niet in nieuwe innovaties, zoals onze endpoint agent technologie. ReliaQuest deelt onze visie en ziet in deze innovatie een goede kans om zijn cyberbeveiligingsportfolio ermee te versterken.'

EclecticIQ haalde in de voorbije jaren diverse malen kapitaal (circa vijftig miljoen) op bij investeerders en sloot in 2021 bij de Europese Investeringsbank (EIB) een lening af van vijftien miljoen euro.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7508087). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.