Managed hosting door True

Phishingmail UTwente maakt duizenden 'slachtoffers'

 

phishing

Veel medewerkers en studenten van Universiteit Twente zijn onvoldoende alert op phishingpogingen. Een kwart van de studenten en 29 procent van de medewerkers klikte afgelopen week op een link in een nep-phishingbericht dat was rondgestuurd als onderdeel van een bewustwordingscampagne. Dit meldt het Twentse universiteitsblad UToday.

UTwente telt ruim dertienduizend studenten en zo'n 3.500 medewerkers. Om de cyberbewustheid onder hen te testen, stuurde de universiteit een op echt lijkend phishingbericht met daarin de oproep het wachtwoord snel te wijzigen. Van zowel de studenten als de medewerkers werd het bericht 43 procent geopend, vertelt projectleider Wim Olijslager van de dienst Library, ICT Services & Archiving (Lisa) aan UToday. Vervolgens klikte 25 procent van de studenten en 29 procent van de medewerkers op de link in de mail.

Er is flink meer geklikt op het bericht en de phishing-link dan een vergelijkbare actie in 2022, zegt Olijslager. Toen klikte 25 procent van de studenten en 19 procent van de medewerkers op de link. Hij zegt er bij dat het phishingbericht van afgelopen week realistischer was dan vorig jaar. Het was volledig in de huisstijl van de universiteit, terwijl het vorig jaar leek op een bericht van een pakketbezorger.

Bewustwording

"Slachtoffers zul je altijd houden"

Uit de actie blijkt dat dertig procent van de 'slachtoffers' die op de link klikten, alsnog nepgegevens invulde in het formulier achter de link. 'Bij hen kwam de bewustwording dus wat later in het proces', meent de projectleider. Aan het eind van het proces verscheen een uitleg over phishingmails en hoe je deze herkent.

Met de actie wilde de universiteit ook controleren of betrokkenen phishingberichten actief melden bij het computer emergency response team (cert) van Lisa, zodat deze maatregelen kan nemen. Dit gebeurde nu meer dan vorig jaar.

Securitymanager Peter Peters concludeert dat de simulatiemails noodzakelijk zijn en blijven. 'Met een phishingmail die overtuigend was opgezet, blijkt nu dat we er slechter voorstaan dan toen we hier afgelopen jaar mee begonnen.' Hij waarschuwt mensen om niet te verwachten dat je er zelf niet intrapt. 'Mensen zijn druk, hebben vaak iets anders aan hun hoofd. Daar proberen oplichters altijd misbruik van te maken. Slachtoffers zal je altijd houden.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7485976). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.