Managed hosting door True

DNA Services biedt phishing-simulatiedienst

 

Dashboard phishing-simulatiedienst van DNA Services

DNA Services heeft een nieuwe dienst uitgerold: Vulnerability Management Platform, oftewel phishing-simulatie in de strijd tegen ransomware. Daarbij traint de it-dienstverlener uit Hendrik-Ido-Ambacht medewerkers van bedrijven in het herkennen van valse e-mails.

DNA Services biedt klanten naast enterprise resource planning (erp)-software (van Uniconta en FreshERP) en maatwerkoplossingen it-ondersteuning, waaronder cybersecurity. Het bedrijf heeft aan deze laatste dienst een nieuwe loot toegevoegd om het bewustzijn van organisaties ten aanzien van ransomware te vergroten.

Dit Vulnerability Management Platform helpt een 'menselijke firewall' op te zetten door werknemers de eerste verdedigingslinie te laten zijn als het gaat om cyberaanvallen. 'We versturen een gepersonaliseerde ‘phishingmail’ die niet te onderscheiden is van een echte phishingmail. Nadat de test verstuurd is, zullen de resultaten direct in het dashboard worden gepubliceerd. Op die manier kunnen klanten zien hoe veilig hun personeel werkt', licht commercieel directeur Hans de Wit toe.

De Wit wijst op een rapport van Cisco waaruit blijkt dat negentig procent van de inbreuken op gegevens voortkomt uit phishingmails. 'Zolang het personeel niet getraind wordt in het herkennen van de tekenen van een aanvalspoging, loopt elke organisatie het risico op grote financiële en reputatieschade', stelt hij.

Phishing-simulatie

De phishing-simulatie-clouddienst, die DNA Services aanbiedt met een Noordse it-beveiligingspartner, bestaat uit deze hoofdelementen:

  • De clouddienst is eenvoudig te activeren en in gebruik te nemen per uniek e-mailadres;
  • Naast standaardtemplates zijn klantspecifieke templates mogelijk;
  • Gespreide verzending van e-mail-campagnes sluit aan bij de realiteit;
  • De kracht van herhaling is geborgd in het platform;
  • Awareness verhoogd door securityquiz en trainingvideo's;
  • Resultaten zijn live te volgen via een overzichtelijk dashboard.
Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7465674). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.