Managed hosting door True

Tool maakt sector agrifood veiliger

 

Ter verhoging van de veiligheid is de Agrifood Cybersecurity Self Assessment Tool ontwikkeld. Deze is bedoeld voor cybersecurity-specialisten van (middel)grote bedrijven in de agrifood-sector.

Hiermee kunnen bedrijven hun weerbaarheid op vijf aandachtsgebieden (identificatie van risico's, bescherming, detectie, reactie en herstel) toetsen. De tool ondersteunt niet alleen bewustwording (‘waar sta ik als onderneming’), maar biedt ook handvatten voor verbetering van de cyberweerbaarheid.

De tool richt zich zowel op de operationele productieomgeving van bedrijven (de ot-omgeving) als op de administratieve informatievoorziening daaromheen (de it-omgeving). Voor de ontwikkeling van de tool is gebruik gemaakt van maatregelen uit de belangrijkste internationale cybersecurity-standaarden, zoals ISO/IEC 27001, ISA 62443, en ISF-ICS.

Achter de tool zit de projectgroep Agrifood Cyberweerbaarheid, een initiatief van ForFarmers, De Heus, Vion Food Group, Eurofins Agro, Nutreco en Royal Friesland Campina met ondersteuning van AgroConnect en het Digital Trust Center (DTC).

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7463033). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.