Managed hosting door True

Directeur Nauta vertrekt bij heroriënterend Claranet

 

Wiebe Nauta.

Na zeven jaar stapt Wiebe Nauta op als managing director van ict-dienstverlener Claranet Benelux. Zijn vertrek komt op het moment dat de organisatie een bedrijfsonderdeel voor digitale beveiliging optuigt en zich op grotere klanten richt.

Nauta leidt sinds september 2015 de Benelux-organisatie van Claranet, een Britse specialist op de thema's cloud, security en workplace-oplossingen. Voordien was hij vier jaar operationeel directeur in de vestiging in Londen.

Nauta vertrekt om weer meer op operationeel niveau te werken. Hij wordt chief operating officer van een niet nader genoemde internationale organisatie. 'Ik ben van nature sterk in operations, en alhoewel ik van de afwisseling in mijn functie enorm heb genoten, ligt mijn hart toch op dat vlak. Ik heb de mogelijkheid om deze stap te maken.' Claranet heeft nog geen vervanger bekendgemaakt.

Heroriëntatie

"Mijn hart ligt op het vlak van operations"

Claranet is bezig met een heroriëntatie. Het Britse bedrijf zet in op digitale beveiliging en deed daartoe de afgelopen tijd enkele overnames. Zo nam de onderneming het Californische NotSoSecure en het Engelse Sec-1 over.

Naar aanleiding van deze heroriëntatie breidde Claranet kortgeleden in Nederland zijn organisatie uit met de business unit Cyber Security. Dit bedrijfsonderdeel biedt diverse beveiligingstrainingen, zoals over security awareness, pentesting, continuous testing, alsmede endpoint detection & response en een security operations center.

Doordat de focus verschuift naar grote klantorganisaties, neemt Claranet bovendien afstand van het bedrijfsonderdeel Rely in Barneveld. Dit werkt voornamelijk voor advocaten- en notariskantoren, die over het algemeen minder dan honderd medewerkers tellen. Rely is inmiddels verkocht aan Futureproof Group, een groep van ict-bedrijven die samenwerken qua kennisdelen en inkoop.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7444769). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.