Managed hosting door True

Russische hackers claimen aanval op Europees Parlement

 

Een pro-Kremlin hackersgroep heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor een massale denial of service-aanval (ddos) op de website van het Europees Parlement. Dit gebeurde vandaag kort nadat dit parlement Rusland had aangewezen als staats-sponsor van terrorisme.

De voorzitter van het Europees Parlement, Roberta Metsola, zei in een tweet dat Russische hackers een geavanceerde cyberaanval hadden uitgevoerd. Ze voegde eraan toe dat it-experts van het parlement de aanval hebben afgeweerd en de systemen hebben beschermd. Metsola: ‘Mijn reactie is #SlavaUkraini.' Dit betekent ‘glorie voor Oekraïne’. 

De resolutie waarin Rusland als staats-sponsor van terrorisme wordt bestempeld, heeft overigens een symbolische betekenis. Directe maatregelen vloeien er niet uit voort. Het Europees Parlement wil ermee zeggen dat de Russische raketaanvallen op burgerdoelen zoals ziekenhuizen en scholen een flagrante schending betekenen van het internationale recht.

Overigens nam het EP gisteren nog wetgeving aan die ervoor moet zorgen dat de kritieke infrastructuur in de hele EU beter wordt beschermd.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7438668). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.