Managed hosting door True

Computable Journaal: Genova’s strijd tegen hackers

Event | TBX 2022

 

Maria Genova op TBX 2022

'Ik ben slimmer dan mijn vrouw'. Dat zou ik gewoonlijk al niet gauw durven zeggen. Maar al helemaal niet als het ook mijn wachtwoord is voor al mijn online-toepassingen. Het is de suggestie van Maria Genova, van beroep spreekster, met name als het gaat cybercriminaliteit. 'Een lang wachtwoord is het beste wapen tegen hackers', aldus Genova in dit Computable Journaal, gemaakt op deze week gehouden vakbeurs TBX 2022 in de Jaarbeurs in Utrecht.

Haar enthousiasme, en haar aanstekelijke accent, maken van Maria Genova een begenadigd spreekster. Tien tot vijftien keer per maand moet de Nederlands-Bulgaarse journalist wel ergens aan de bak om uit te leggen welke gevolgen cybercriminaliteit kan hebben, en wat je ertegen kunt doen. Met boektitels als ‘Komt een vrouw bij de h@cker’ of ‘Man is stoer, vrouw is hoer’ doet ze het vooral goed bij de gewone vrouw. Genova's missie is Nederland digitaal zo veilig mogelijk maken, vertelt ze in dit Computable Journaal.

Haar boodschap is eigenlijk al jaren hetzelfde. ‘Klik niet zomaar overal op, en kies een veilig wachtwoord’. Maar toch gaat het nog vaak fout. 'Onwetendheid is een groot probleem', zegt ze. 'Niemand heeft iets over hackers op school geleerd noch binnen het bedrijf.' Genova ziet het probleem zich vooral in Nederland voordoen omdat we hier bijna alles online kunnen kopen. 'We hebben dus veel wachtwoorden nodig, en mensen kiezen overal hetzelfde wachtwoord voor. Dan maak je het gemakkelijk voor hackers.'

Heeft ze dan nog een goede tip voor een goed wachtwoord! 'Een lange zin, en zet er een letter bij die te maken heeft met het bedrijf. Dus: “ikbenslimmerdanmijnvrouwM. En die laatste M is dan van Marktplaats.

Computable Journaal: Maria Genova's strijd tegen hackers

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7430801). © Jaarbeurs IT Media.

6


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.