Managed hosting door True

Bitdefender scherpt beveiliging Sharp-printers aan

 

Ict-beveiliger Bitdefender en Sharp slaan de handen ineen rondom cyberveiligheid. Meer precies: de software die klanten met een printer of kopieermachine van Sharp moet beschermen tegen cyberaanvallen zoals ransomware. De samenwerking richt zich op een nieuwe reeks A3-printers van Sharp.

Vooral nu veel medewerkers hybride werken moet de beveiliging worden opgeschroefd. Bitdefenders anti-malwaretechnologie biedt onder meer bescherming tegen uiteenlopende typen malware zoals Trojaanse paarden, computerwormen, ransomware, geavanceerde en aanhoudende bedreigingen en spyware.

De anti-malwaretechnologie van de ict-beveiliger scant realtime alle in- en uitgaande gegevens. Indien er tijdens dit proces bedreigingen worden gedetecteerd, ontvangen gebruikers en it- of beveiligingsteams een waarschuwing.

Zwakke schakel

Cybercriminelen richten zich steeds vaker op slecht beveiligde apparatuur en zwakke schakels in netwerken. ‘Onbeveiligde printers zijn een ideale plek om malware te plaatsen, persoonsgegevens en intellectuele eigendommen te stelen of zelfs bedrijfsspionage op te zetten', schrijven Bitdefender en Sharp in een persbericht.

Bitdefender: ‘Elk apparaat met een ip-adres dat verbonden is met een bedrijfsnetwerk vormt een potentieel toegangspunt voor cybercriminelen. Hackers richten zich op printers en andere internet of things-apparaten omdat ze weten dat deze vaak onbeschermd blijven.’

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7428327). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.