Managed hosting door True

Cybersecurity ondergeschoven kindje bij Brabantse mkb

 

De cyberweerbaarheid van het midden- en kleinbedrijf in Brabant is nog ver onder de maat. Bij slechts de helft van de respondenten staat het thema cybersecurity periodiek op de agenda van de directie.

Dit blijkt uit een onderzoek dat ACA IT-Solutions, in samenwerking met de netwerkorganisatie MKB Eindhoven en Fontys ICT Hogeschool, heeft uitgevoerd. Directie, bedrijfsleiding en it’ers van bijna tweehonderd Brabantse organisaties namen aan de enquête deel. 

Slechts 56 procent beschikt over procedures omtrent informatiebeveiliging en cyberincidenten. In veel gevallen ontbreekt het aan betrokkenheid en prioriteit bij de directie. Dit leidt weer tot het ontbreken van een adequaat cybersecuritybeleid en uitvoering binnen organisaties. 

Het doen van software-updates is vaak onderbelicht. Bij meer dan de helft van de respondenten wordt dit niet adequaat uitgevoerd, wat leidt tot een ‘snoepwinkel voor cybercriminelen.’

Bovendien bestaat er onvoldoende aandacht voor de technische basisprincipes van cybersecurity, zoals backups en multi-factorauthenticatie. Backups blijken een waar pijnpunt te zijn. Iets meer dan een kwart  procent van de respondenten geeft aan niet te testen op bruikbaarheid van backups. Net iets meer dan twintig procent van de respondenten werkt nog niet met multi-factorauthenticatie. De helft van de respondenten heeft bovendien geen cyberverzekering.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7426658). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.