Managed hosting door True

DHL meest geïmiteerde merk bij phishing

 

Logistiek camion

DHL is het meest geïmiteerde merk ter wereld bij pogingen tot phishing. In de eerste helft van dit jaar werd LinkedIn het vaakst misbruikt om persoonlijke informatie of betalingsgegevens te stelen. Maar het aandeel van LinkedIn is inmiddels sterk gedaald.

Dit blijkt uit het laatste het Brand Phishing Report van Check Point. In het afgelopen kwartaal nam DHL de eerste plek in, met 22 procent van alle phishing-pogingen wereldwijd. Dit heeft mede te maken met een grote wereldwijde zwendel- en phishing-aanval die de logistieke gigant enkele dagen voor het begin van het kwartaal trof.

Microsoft staat nu op de tweede plaats (16 procent). LinkedIn (11 procent), Google (6 procent) en Netflix (5 procent) maken de top vijf compleet. Daarna komen WeTransfer, Walmart, Whatsapp, HSBC en Instagram.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7426257). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.