Managed hosting door True

Topsectoren intensiveren overleg over cybersecurity

 

Palo Alto Networks kondigt grootse lancering aan

Alle tien topsectoren in Nederland bundelen hun innovatiekracht op gebied van cybersecurity. Over verschillende sectoren heen, bijvoorbeeld logistiek en energie, worden efficiënte ketens van samenwerking georganiseerd.

Voor deze sectoren, waar Nederland wereldwijd in uitblinkt, is een nieuw programma opgezet onder de naam CS4NL (spreek uit sie es for en el). Het gaat om een voortzetting van het Breed Gedragen Programma Cybersecurity. CS4NL gaat werken met een geschat budget van circa dertig miljoen euro over vijf jaar.

Het programma pakt vraagstukken rond cyberveiligheid op die voortkomen uit grote maatschappelijke transities. Doel is niet alleen de weerbaarheid van Nederlandse organisaties te versterken, maar ook de concurrentiepositie van betrokken bedrijven te verbeteren.

CS4NL richt zich op het bevorderen van kennis over cybersecurity en innovatie. Daartoe worden vraag en aanbod op bepaalde vraagstukken gebundeld. Een andere taak is het organiseren van een ecosysteem langs de hele valorisatieketen. Ook zullen nieuwe financiële middelen uit bestaande innovatie-instrumenten worden vrijgemaakt.

Het programma richt zich op zeven thema’s waaronder energietransitie, vernieuwingen in mobiliteit en het veilig verplaatsen van medische zorg naar huis. Daarbij gaat het om security by design, veilig datagedreven werken, veilige connectiviteit, ot/it-security, cyberrisicomanagement, systeem- en ketenveiligheid en cyberawareness, kennis en vaardigheden.

Op de zeven thema’s worden calls voor wetenschappelijk onderzoek uitgezet. Ook zijn er al twaalf use-cases uitgewerkt.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7423662). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.