Managed hosting door True

Fox-IT stelt in België eigen team samen

 

Inge Bryan, directeur van Fox-IT, onderdeel van NCC Group.

Ict-beveiliger Fox-IT heeft groeiplannen in België. Met een eigen team dat vanuit Antwerpen actief is, wil het Nederlandse securitybedrijf de activiteiten uitbreiden. Het richt zich op de publieke en financiële sector en securityopdrachten rondom operationele technologie.

Managing director van Fox-IT, Inge Bryan, meldt dat het bedrijf, dat al jaren actief is in België, nu kansen ziet om die positie uit te breiden met een eigen team. ‘We deden onze delivery voor België nog vanuit Delft. We spreken weliswaar dezelfde taal, maar er zijn natuurlijk wel cultuurverschillen tussen Nederland en België.’

Ze wijst erop dat bij vertrouwelijke kwesties Belgen nu eenmaal liever met landgenoten spreken. Dat kan straks doordat het bedrijf in België een eigen team krijgt. Dat richt zich vanuit Antwerpen op strategisch advies en ondersteuning van bedrijven en organisaties en 'helpt klanten om hun volwassenheid op het vlak van ict-beveiliging te vergroten', vertelt Bryan. Eind van dit jaar moet het team uit vier tot vijf man bestaan. Het bedrijf zoekt bijvoorbeeld een business developer; meer vacatures volgen. Fox-IT België wordt geleid door Alexander Thomaere.

EU en Navo

Fox-IT bedient op dit moment in België klanten in de publieke sector. Het bedrijf wil geen klantnamen noemen, maar waarschijnlijk gaat het om contracten met de EU en de Navo. Fox-IT beschikt bijvoorbeeld over een electronic key management system, een beheersysteem voor de versleuteling van informatie dat  voldoet aan Navo-standaarden voor informatiebeveiliging. Naast groei in opdrachten binnen de publieke sector in en rond Brussel, ziet het bedrijf groeikansen binnen de financiële sector en projecten rondom operationele technologie.

Volgens Bryan is de Belgische security-markt versnipperd en is er een groot verschil in de profielen en kwaliteit van die securitybedrijven. ‘Er is geen integrale aanbieder van securitydiensten die de kwaliteit levert die wij kunnen bieden.’ Gevraagd naar geplande groeiplannen voor België, antwoordt Bryan dat ze het succes niet zozeer afmeet aan het aantal mensen van het Belgische Fox-IT, maar kijkt naar de omvang en inhoud van projecten.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7403436). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.