Managed hosting door True

Hongerige Thoma Bravo jaagt op Britse Darktrace

 

Tech-investeerder Thoma Bravo loert op het Britse cybersecuritybedrijf Darktrace. De Amerikanen, die eerder het eveneens Britse Sophos overnamen, zijn in een vroeg stadium van besprekingen met Darktrace. Hoewel de in het Engelse Cambridge gevestigde marktleider in het gebruik van artificiële intelligentie (ai) voor cyberdefensie de onderhandelingen gisteren heeft bevestigd, is het allerminst zeker of het uiteindelijk tot een overnamebod komt.

Volgens de Britse regels voor overnames en fusies heeft Thoma Bravo tot 12 september de tijd om spijkers met koppen te slaan. Dan moeten de Amerikanen aangeven of ze een concreet bod willen doen dan wel van de onderhandelingstafel weglopen. 

Darktrace zet vol in op ai om kwetsbaarheden op te sporen. Eind februari namen de Britten branchegenoot Cybersprint uit Den Haag over. Thoma Bravo heeft sinds 2003 al driehonderd softwaredeals gemaakt waarmee in totaal 85 miljard dollar was gemoeid. In maart van dit jaar kocht de investeerder voor ruim tien miljard dollar Anaplan, een leverancier van cloudsoftware. In april was het weer raak. Voor bijna zeven miljard dollar ging SailPoint (identiteitssecurity) voor de bijl. Diezelfde maand werd Barracuda Networks overgedaan aan KKR voor een onbekend bedrag. Eerder deze maand verwierf de Amerikanen Ping Identity voor een krappe drie miljard dollar.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7398581). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.