Managed hosting door True

Utrechts Codean regelt 4 ton EU-subsidie

 

De Utrechtse security-startup Codean ontvangt 400.000 euro Europese subsidie. Het bedrag komt vanuit het zogeheten React-programma van de EU en wordt ingezet voor doorontwikkeling van de toolbox, waarmee security-experts snel kwetsbaarheden opsporen.

Codean werd in 2020 opgericht door ethisch hacker Kevin Valk en serieondernemer Arthur Tolsma. Afgelopen voorjaar ontving de onderneming een investering van een miljoen euro van Tiin Capital en vijf particuliere investeerders. Ook dit geld gebruikte de startup voor doorontwikkeling van het beveiligingsproduct. Daartoe breidde het team bovendien uit van vier naar elf mensen.

Het bedrijf is opgezet vanuit de gedachte dat de trend van digitalisering ertoe leidt dat digitale criminelen steeds meer mogelijkheden zien, aldus Tolsma. Software wordt complexer en het schrijven van veilige software is niet evident. De toolbox is bedoeld als 'review environment', een cloudgebaseerde omgeving voor het controleren en beoordelen van softwarecode.

Codemarkering

Wat de door Codean ontwikkelde toolbox anders maakt dat andere geautomatiseerde securitytoepassingen voor de opsporing van kwetsbaarheden, is dat ontwikkelaars tijdens het ontwikkelproces code kunnen markeren die implicaties heeft voor de security.

'Door het verbinden van deze codemarks wordt een kwetsbaar pad door de 'codebase' gemarkeerd', legde Tolsma eerder uit. 'En dat is het doel van een securityexpert: een pad vinden waardoor een criminele hacker naar binnen kan komen én iets waardevols vindt.'

Het React-programma van de EU richt zich onder meer op digitaal herstel van de regionale economie na de coronapandemie.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7397489). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.