Managed hosting door True

Meer zorgen om cyberdreiging dan om geopolitiek

Publieksonderzoek NCTV legt grote angst voor stillegging vitale processen bloot

 

Nederlanders maken zich de meeste zorgen over cyberdreigingen, gevolgd door geopolitieke dreigingen en de uitval van vitale processen. Bijna de helft maakt zich zorgen over cyberdreigingen, blijkt uit de nieuwste Risico- en Crisisbarometer (RCB) van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV).

De NCTV peilt in de RCB elk halfjaar de beleving van het publiek van risico’s en dreigingen voor de nationale veiligheid. Het recentste rapport gaat over afgelopen voorjaar.

De top 5 van gebeurtenissen waarover mensen zich zorgen maken, zag er de afgelopen jaren anders uit. In de twee onderzoeken uit 2021 kwamen spanningen tussen bevolkingsgroepen en infectieziekten als meest genoemde zorgen naar voren.

Nederlanders achten de kans op cyberdreigingen het meest waarschijnlijk, gevolgd door georganiseerde criminaliteit en extreem weer. De ernst voor de Nederlandse samenleving wordt vooral hoog ingeschat bij het stoppen van vitale processen, een stralingsongeval en geopolitieke dreigingen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7388032). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.