Managed hosting door True

Thales betaalt 100 miljoen voor iam-expert OneWelcome

 

Het defensieconcern Thales, dat zich steeds meer beweegt richting cybersecurity, lijft voor honderd miljoen euro het Nederlandse OneWelcome in. Met de overname versterken de Fransen hun positie op gebied van identity and access management (iam). OneWelcome ontstond een jaar geleden uit een fusie tussen IWelcome uit Amersfoort en OneGini uit Woerden.

Het fusiebedrijf is Europees marktleider bij het regelen van de online-toegang voor consumenten, zakelijke partners en (onder)aannemers (customer identity, ciam). OneWelcome regelt de online-registratie, het inloggen en privacymanagement van grotere organisaties. 

Afgelopen maart nam de inlog-specialist met hoofdkwartier in Amersfoort nog zijn Belgische branchegenoot Scaled Access uit Leuven over. OneWelcome’s kennis van het beheer van digitale identiteiten sluit goed aan op Thales’ bestaande activiteiten op gebied van toegangsbeheer. De Fransen hebben de ambitie het meest uitgebreide identity-platform te bieden. Doel is organisaties van elke omvang in staat te stellen om de identiteiten van eigen werknemers en  klanten en andere externe relaties te beheren. Dit maakt voor hen gemakkelijker snel nieuwe online-diensten op te zetten. Ook de efficiency en klantervaring zijn te verbeteren.

Danny de Vreeze, ceo OneWelcome, verwacht dat Thales met zijn wereldwijde organisatie OneWelcome ook buiten Europa kan laten groeien. Tot nog toe concentreerde het Nederlandse bedrijf zich op grote bedrijven met hoge veiligheidseisen zoals verzekeraars. Ook PostNL, NS en de Europese Centrale Bank zijn klant.

De markt voor ciam groeit snel. Gartner verwacht dat volgend jaar 72 procent van de organisaties een ciam-initiatief heeft uitgerold tegen veertig procent in 2020.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7383400). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij NS

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.