Managed hosting door True

Watchguard krijgt Vector als nieuwe eigenaar

 

De Britse investeerder Vector Capital verwerft een meerderheidsbelang in securitybedrijf Watchguard Technologies. Het geld dat met de transactie is gemoeid, wordt gestoken in uitbreiding van het portfolio, zoals de stap naar de cloud en secure access service edge (sase) en in de dienstverlening aan managed service providers.

Het Amerikaanse Watchguard staat bekend als netwerkbeveiliger, maar heeft de ambitie een compleet cybersecurityplatform te gaan leveren. Hiervoor zijn investeringen nodig op het gebied van cloudtransformatie, sase, extended detection & response (xdr) en managed detection & response (mdr).

Msp's

Met het nieuwe kapitaal van Vector kan het bedrijf ook investeren in automatisering en vereenvoudiging van beveiligingsdiensten voor managed service providers (msp's). Op dit moment gebruiken ruim zeventienduizend msp's het platform van Watchguard om de omgevingen, gebruikers en netwerken van ruim 250.000 bedrijven te beschermen.

Vector neemt de belangen in Watchguard over van andere co-investeerders. Watchguard werd opgericht in 1996 in Seattle. Het Europese hoofdkantoor staat in Den Haag. Vanuit daar worden ook de activiteiten in de Benelux gecoördineerd.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7381957). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.