Managed hosting door True

Alarm om kwetsbaarheden in VMware

 

alarm

Het Nederlandse Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) waarschuwt bedrijven voor kwetsbaarheden in de virtualisatie-software van VMware. Het gaat om beveiligingsrisico’s in VMware Workspace ONE, Access, VMware vRealize en Automation (vRA).

Door de kwetsbaarheden in de genoemde VMware-producten kunnen cybercriminelen onder meer de authenticatie en beveiligingsmaatregelen van systemen omzeilen en toegang krijgen tot gegevens en verhoogde gebruikersrechten.

Die combinatie van kwetsbaarheden en de mogelijkheid om willekeurig code uit te voeren maakt systemen kwetsbaar, stelt NCSC, dat het beveiligingsrisico op ‘hoog’ heeft ingeschaald.

VMware heeft inmiddels updates uitgebracht om de lekken te verhelpen. De leverancier heeft ook aanvullende informatie gepubliceerd.

Log4j-tool

VMware, één van de marktleiders binnen de beheersoftware voor virtuele omgevingen, is voor cybercriminelen een interessant doelwit nu steeds meer bedrijven hun serveromgeving virtualiseren.

Eind 2021 waarschuwde security-experts voor beveiligingsrisico's in de Log4j-tool die wordt gebruikt om in Java-applicaties in te loggen. NCSC waarschuwde toen dat het lek ook applicaties van onder meer Amazon, Red Hat, Cisco, VMWare en Microsoft kwetsbaar maakte.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7342797). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.