Managed hosting door True

BSA: 40 procent software illegaal

 

HAARLEM - De softwareindustrie is door het gebruik van illegale programmatuur over 2001 elf miljard dollar aan omzet misgelopen.

Dit heeft de Business Software Alliance (BSA) in zijn jaarlijkse rapportage bekendgemaakt. Bij de BSA is een groot aantal it-bedrijven, waaronder Microsoft en IBM, aangesloten.   De BSA bespeurt voor het tweede jaar achtereen een toename van illegale softwareprogramma’s en wijt dit aan een tekortschietende wetgeving en een grotere beschikbaarheid van software via het internet. Volgens de BSA bedroeg het percentage malafide softwareprogramma’s in 2000 nog 37 procent en is dat in 2001 opgelopen naar 40 procent. Vooral in Duitsland en Frankrijk is het gebruik van illegale software toegenomen, alhoewel Oost-Europa en Latijns-Amerika nog steeds de piratenmarkten bij uitstek blijken zijn.   De vereniging tegen softwarepiraterij bepleit al enige tijd een hardere aanpak van overtreders. Bovendien wil de BSA de gebruiker op zo groot mogelijke schaal waarschuwen tegen het gebruik van illegale programmatuur. Vandaar dat de organisatie vorig jaar ruim een miljoen bedrijven heeft benaderd met de mededeling dat ze mogelijk malafide software in huis hebben.   Marten Dijkstra  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7338). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Reacties

De illegale software praktijken hebben natuurlijk een onderliggende reden..
De excessieve prijs van software.. en de onredelijke discounting voor grote afnemers
waardoor de kleine value-added leveranciers in een nadelige concurrentiepositie komen.
Dit nadeel kan oplopen tot enige honderden euro's per PC..

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.