Managed hosting door True

Pijnlijke hack bij techleverancier van C2000-netwerk

 

Techleverancier Abiom uit Wijchen (Gelderland) is slachtoffer van een hack. Data uit de systemen van het bedrijf zijn gepubliceerd omdat niet is voldaan aan de eis om losgeld. Onder de vrijgekomen data facturen van de politie en persoonsgegevens van leidinggevenden van het bedrijf.

De Volkskrant, die de hack meldt, heeft op een forum van ransomwaregroepering LockBit data ingezien. Het gaat om vertrouwelijke communicatie met overheden en interne documenten die gedeeld zijn nadat een losgeldpoging mislukte.

Abiom, dat de technologie voor het C2000-netwerk van hulpdiensten levert, wil niet op de zaak ingaan. Het C2000-netwerk wordt gebruikt door ambulancediensten, politie en brandweer, en behoort tot de kritieke infrastructuur van ons land. In de gepubliceerde documenten staan volgens het dagblad de facturen aan de politie waarop bedragen van meer dan een miljoen euro, persoonsgegevens van leidinggevenden, kopieën van paspoorten, contracten met buitenlandse overheden en bedrijven, en details van apparatuur die bij politie- en defensieonderdelen is geplaatst.

Abiom levert ook technologie aan het ministerie van Justitie en Veiligheid, veiligheidsregio’s, ziekenhuizen, de Belastingdienst en de Koninklijke Marine.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7283908). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij Ministerie van Justitie en Veiligheid

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.