Managed hosting door True

DuckDuckGoose ontmaskert deepfakes [VIDEO]

TBX 2021

 

De startup DuckDuckGoose richt zich op deepfakedetectie. Met kunstmatige intelligentie gedreven software kan het bedrijf vaststellen of beeldmateriaal gemanipuleerd is of niet. Op de vakbeurs TBX gaf het bedrijf hierover demo’s. Overigens kan een deepfake ook op een positieve manier ingezet worden, meldt Joris Mollinga van DuckDuckGoose in dit Computable Journaal.

DuckDuckGoose was aanwezig op het door Computable samengestelde Future Lab tijdens de eerste editie van TBX in de Jaarbeurs Utrecht op 3 en 4 november. Naast eigen demo’s met minister-president Mark Rutte en actrice Scarlett Johansson in de hoofdrollen konden bezoekers op de stand realtime deepfakes van zichzelf laten maken aan de hand van foto's en audio. ‘Wij kunnen vervolgens iemand alles laten zeggen wat wij willen’, stelt Joris Mollinga van DuckDuckGoose in onderstaand Computable Journaal.   

Met de deepfakedetectiesoftware kan het bedrijf aantonen of een bepaald beeld echt is of gesimuleerd. Hiermee zijn valse online identiteiten te onderscheiden, manipulatie van (video)beelden te ontdekken en nepnieuws op sociale kanalen te ontmaskeren. Mollinga wijst er op dat deepfaketechnologie ook mooie toepassingen kent, zoals in het onderwijs. ‘Hoe vet is het om een geschiedenisles te krijgen, niet van een monotone saaie docent maar om de figuren uit de geschiedenis met behulp van deze technologie voor je te zien.’  

(Video: Jeroen de Groot/De Filmpjesmaker.)

Computable Journaal: DuckDuckGoose ontmaskert deepfakes

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7270924). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.