Managed hosting door True

Europa wakkert investeringen in security aan

 

De Europese Commissie onderzoekt of een platform is op te zetten om meer investeringen aan te trekken in de Europese markt voor cybersecurity. De European Cyber Security Organisation (ECSO) en de European Investment Advisory Hub zetten daarvoor een haalbaarheidsstudie op.

De studie, die de basis legt voor een Europees platform voor investeringen in cyberbeveiliging, onderzoekt hoe grote internationale investeerders naar Europa zijn te lokken. Ook zullen verschillende opties worden geanalyseerd om kleine en middelgrote cyberbeveiligingsbedrijven te ondersteunen, zodat zij kunnen opschalen, in Europa kunnen blijven en op de wereldmarkt kunnen concurreren. Daarnaast wordt bekeken hoe particuliere investeringen zijn aan te moedigen. 

De European Investment Advisory Hub is een gezamenlijk adviesinitiatief van de Europese Investeringsbank (EIB) en de Europese Commissie. ‘Digitalisering is nu al van cruciaal belang voor ons concurrentievermogen, onze productiviteit en het scheppen van werkgelegenheid. En dat zal in de toekomst nog meer het geval zijn. Als digitalisering op de juiste manier wordt aangepakt, kan zij ook van cruciaal belang zijn voor de aanpak van de klimaatverandering’, zegt Kris Peeters, vicevoorzitter van de EIB. ‘Zoals de recente ransomware-aanvallen hebben aangetoond, kunnen we een hoge prijs betalen als we digitale bedreigingen niet serieus nemen.’

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7255852). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.